Togg Blog

Togg Blog

Togg Evde Şarj Olur mu?

TOGG evde şarj edilir mi sorusu, aracı satın almak ya da araç hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. 29 Ekim’de lansmanı yapılan TOGG yerli otomobil, yüzde 100 elektrikli olması dolayısıyla enerjisini şebeke elektriğinden elde edecek. Bu çerçevede merak edilen hususlardan birisi de TOGG evde şarj oluyor mu sorusu oldu.

Yerli otomobil TOGG, evde şarj edilebilecek. Geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan Başkan Hisarcıklıoğlu, şu ifadelere yer vermişti;

“Milletimize hayırlı uğurlu olsun. Her tarafta şarj istasyonları da kurulmaya başladı. Hiç problem olmayacak. Zaten evde de şarj edilebilecek. Hem evde hem yolda şarj edilebilecek. ”

Daha eskiden elektrikli araçların şarjları 1 gün kadar sürüyordu. Sonrasında bu süre geliştirildi ve günümüzde 10 dakikaya kadar indi. TOGG ise 30 dakikada neredeyse tamamen şarj olabilecek. Hızlı şarj özelliği olan bataryaları 30 dakika gibi bir sürede yüzde 80’nin üzerine çıkabiliyor. 30 dakikalık hızlı şarj ile 500 kilometre yol alabilecek olan otomobilimiz için 2023 yılına kadar 500 kadar şarj istasyonu kurulma hedefi var.

Trugo adı verilen şarj noktalarında yüksek performanslı ve geniş kapsamlı şarj desteği bulunacak. Trugo istasyonlarında sadece TOGG değil bütün elektrikli araçlar şarj olabilecek. 2023 ortasına kadar 81 ilde 200 elektrikli araç şarj edebilecek nokta kurulacak. Trafiğin yoğun olduğu noktalarda 25 kilometrede bir uzun yolculuklarda ise 50 kilometrede 1 şarj istasyonları olacak.

Avatar

Togg

Başa Dön
error: Bu içerik korumalıdır