Togg Blog

Togg Blog

Togg Tarihçe

Türkiye civarında otomobil sektörüne giriş yapmak isteyen firmalar, şirketler, holdingler ve kuruluşlar arasından bu bağlamda beraber çalışmak isteyenler toplandılar ve 2017’nin Kasım’ında Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından bu durum açıklandı. Bu gruplar arasında Anadolu Grubu, BMC gibi önemli gruplar bulunmaktadır. Bursa ilimizin Gemlik ilçesinde ilk kez TOGG hakkında bir fabrika üretilmiş ve bu fabrikanın yapımına 2020’nin 18 Temmuz’unda başlanmıştır.

Bu saha yaklaşık 1.200.000 metrekare boyutundadır ve TOGG fabrikasının 2022 yılında tamamlanacağı öngörülmektedir. Bu bağlamda Bursa ilimizin Gemlik ilçesinde 1850 kişilik bir grup görev yapmıştır. Ve bu şirket, şirkette görev alan insanlar C SUV aracı olan TOGG’u üretime 2022 yılı sonunda hazır etmeyi, seri üretime ise 2023 yılında hazır etmeyi planlayıp söylemektedirler. Ayrıca bahsettiğimiz Gemlik ilçesinde bulunan bu TOGG fabrikasında binlerce çatı panel montajı ve binlerce metrekare montaj yapılmıştır.

Yerli elektrikli otomobil Togg’un temelleri ilk olarak 2011 yılında atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TÜSİAD toplantısında yaptığı açıklama, fitili ateşleyen kıvılcım oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobile ilişkin olarak ilk açıklamasını 20 Ocak 2011 tarihinde TÜSİAD 41’inci Genel Kurulu’nda yaptı. Dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şu anda otomotiv sektörü içinde olan babalar burada. Bu işi halledin. Bir araya gelerek mi yaparsınız, yok ben bunu kendim de yaparım mı dersiniz. Nasıl arzu ederseniz. Artık yapalım. Türkiye’ye ve Türk’e bu yakışır. Bunu yapmamız lazım” dedi.

Tarihler 26 Eylül 2011’i gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu pazara artık yerli bir otomobil yakışır. Yarım asırdan fazla süredir faaliyette bulunduğumuz bu sektörde artık kendimize bir model oluşturmanın vakti gelmiştir. Bu işe girecek bir babayiğit vardır” açıklamasını yapmıştı.

22 Mayıs 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yerli Otomobil markası konusunda ısrarım var. Türkiye artık yerli otomobil markasını üretebilecek duruma gelmiştir” demişti.

2 Kasım 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu Tanıtım Toplantısı tertip edildi.Togg’u yapacak 5 babayiğit duyuruldu. İmza altına alınan protokolle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nu kurmuş oldu.

 

Avatar

Togg

Başa Dön
error: Bu içerik korumalıdır